Odd Fellows

Een prachtige rally dag georganiseerd door de Erica Loge 21 mei 2017

Nadat wij in 2014 het honderd jarig bestaan van de Erica loge hadden gevierd met een rally dag, georganiseerd met als doel de opbrengst te schenken aan de Schiphorst was het niet moeilijk om ons snel op te geven voor de tweede rally dag die op 21 mei is gereden in de drie provinciën rondom Meppel.

De voortekenen voor een geweldige dag waren aanwezig en uit het hele land kwamen de I.O.O.F leden naar Meppel. Van onze Flevoland loge waren zelfs vier equipes naar Staphorst getogen om deze dag mee te mogen maken. 

De uiteindelijke opbrengst zou geschonken worden aan De Schiphorst voor mensen die de weg kwijt zijn om daar een ontmoetingsplek met een dierenweide voor hen aan te leggen.Tevens zouden wij rijden voor de Stichting Foraya, opgezet door Pema Tigelaar, door een Nederlands echtpaar is geadopteerd in 2007, die nu haar biologische familie en dorpsgenoten ondersteund in het gebied Rasuwa ( Nepal) na de aardbeving in 2015, waar alles is verwoest.

 En het werd een fantastische dag. Prachtig weer, een goed georganiseerde rally met een geweldige route met een aantal “moeilijke vragen” te beantwoorden, die wij mochten rijden. Een korte routebeschrijving wil ik u niet onthouden want het was werkelijk een schitterende route met zelfs twee zandwegen, waar echte rallyrijders van smullen.

De start was in Halfweg bij Staphorst bij de Vergulde Ros, waar wij werden ontvangen met koffie en gebak, zodat de stemming er al goed inzat bij de bijna 45 deelnemers. Prachtige automobielen deden mee, zelfs een schitterende A-Ford uit de twintiger jaren waagde zich aan dit spektakel en het ging hem goed af.

Na de start ging het richting De Wijk, Broekhuizen, richting Kalenberg en Pesse, via Eursinge naar Ansen. Over een zandweg naar Wapserveen en via Paasloo naar het dorpje Nederland.Via Blokzijlseweg naar Muggebeet, waar bij Geertien een geweldige lunch werd geserveerd. Onderweg diverse vragen beantwoorden: hoe oud is deze molen; hoe noemt men dit soort woning; van wie zijn deze bewoners goede vrienden (landgoed de Eese) en zo kregen wij het toch nog moeilijk op deze prachtige tocht met wegen en weggetjes waar je normaal niet langs komt. Wij werden gedurende de rit steeds enthousiaster. 

Na het bij het water gelegen terras van Geertien de lunch genuttigd te hebben vervolgen wij om plm. 14.00 uur onze rit. Links af, bij café rechts en na diverse aanwijzingen kwamen wij via IJsselham in Ossenzijl. Om daarna de weg te vervolgen om via Blokzijl, Moespot ( welke bekende Nederlander woonde daar op nr. 47 en welk verdronken dorp ligt links van u ) in St. Jansklooster aan te komen. Via Poepershoek ( hoe verzin je die naam) naar Zwartsluis. Door Zwartsluis naar Baarlo en via allerlei smalle weggetjes onze reis te beëindigen in De vergulde Ros te Halfweg. 

En daar stond ons de volgende verrassing te wachten in de vorm van een zeer goed verzorgd buffet. Koud en warm en een lust om naar te kijken en van te eten. Ik denk dat ik namens iedereen spreek maar de vier equipes van de Flevoland loge uit Dronten hebben een prachtige dag gehad en wij kijken nu al weer uit naar de volgende rally.

De organisatoren hebben er veel werk van gemaakt en verdienen daarvoor alle lof. Evenals de sponsoren weten ook wij waar wij die dag voor hebben gereden en het is geweldig, maar ook een voorrecht om met zoveel enthousiaste I.O.O.F leden dit mee te mogen maken in goede gezondheid en dan te weten dat we het voor onze medemens doen die dit niet meer kunnen omdat ze de weg kwijt zijn.

Dat we de vragen niet allemaal goed beantwoord hebben doet dan niets meer ter zake.

Een schitterende dag waar voor wij om 08.00 uur onze woning verlieten en om 21.00 uur weer in arriveerden. Een dag voor herhaling vatbaar.  Bedankt Erica loge, van ons mag het elk jaar.

Cees Rademaker Flevoland loge nr. 83 te Dronten.