Odd Fellows

Gaan we in de goede richting?

Dat vragen we ons regelmatig af. Bedrijven, instellingen en personen hebben af en toe de behoefte om vooruit te kijken. Is de richting naar het doel nog steeds de juiste , of moet er bijgestuurd worden?
Een groep die een dergelijke vraag minder vaak stelt, zijn de mensen die met behulp van apparaten de richting bepalen. Zeelui gebruiken  de zon (geen apparaat en ouderwets), kompas (ouderwets) of gps (nieuwerwets) om hun weg te vinden.
Nieuwe technologiën inspireren de homo ludens tot creatieve ideeën. De gps technologie kun je voor veel zaken gebruiken, dus ook voor spelen, moet een inventief brein gedacht hebben. Een spel dat 10 jaar geleden niet bestond maakt nu een geweldige opmars. Geocaching is oude wijn in iets vernieuwde zakken: het oude schatzoeken in een ander jasje. De opzet is simpel: verstop iets - de cache -  en publiceer de gps coordinaten op het internet. Aan de hand daarvan moet de schat opgespoord worden. Het spreekt vanzelf dat allerlei varianten de ronde doen. Sommigen verstoppen de coordinaten in een raadsel en zo zijn meer uitdagingen te bedenken. De cachedichtheid is groot: gebouwen, vliegvelden, bergen, bossen, overal zijn ze aanwezig.
Een bijzondere Nederlandse bijdrage is de Odd Fellow cache. Dit kleine zegel (onderhanger genoemd) heeft als opdracht meegekregen dat het moet reizen. De vinder moet het op een andere plaats weer verstoppen. En dat gebeurt ook. De Odd Fellow cache is zijn reis in augustus 2013 begonnen en is na 300 km toe aan zijn 20ste verstopplaats. Wie wil weten waar? http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=4142779&page=3