Odd Fellows

Goede voornemens

Bijna tweederde van de Nederlanders heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar slechts een derde houdt deze vol. Deze cijfers zijn zo'n beetje de vaste uitkomsten van regelmatig terugkerend onderzoek.
Tijdens de feestdagen in december blijkt 94 procent van de Nederlanders beduidend meer te eten en minder te sporten dan anders. Blijkbaar werkt dit een schuldgevoel in de hand en wordt daarvoor een plan ontwikkeld: minder eten en drinken en meer bewegen.

Oké. We weten allemaal dat goede voornemens niet helemaal werken. En toch ga je ze maken. Kies die gebieden uit die voor jou succesvol kunnen zijn. Immateriële voornemens hebben een zelfde uitdagingsfactor al materiële, maar leveren  vaak meer op.

Meer vrijheid?
Vrijheid kent twee kanten. Aan de ene kant is er praktische vrijheid. Voldoende geld, vrije tijd, geen gebondenheid. Er is echter die andere kant van vrijheid. De kant die veel mooier is en bovendien gemakkelijker te realiseren, dat is je innerlijke vrijheid. Hoe vrij je je van binnen voelt is belangrijker dan hoe vrij je daadwerkelijk bent. Ongeacht de hoogte van je bankrekening of het aantal vrije dagen dat je nog hebt.

Meer liefde?
We willen allemaal meer liefde in ons leven. Maar vaak vinden we het lastig om dat voor elkaar te krijgen, omdat mensen "ingewikkeld" zijn. Maar de oplossing is niet moeilijk. Ook Odd Fellows proberen die weg te bewandelen: Hoe beter je de mensen in je leven behandelt, des te beter ze jou zullen behandelen.

Thema?
Wat wordt jouw thema voor het komende jaar? Door te kiezen voor een thema, kun je een rode draad creëren in je leven. Stel geen specifieke doelen (zoals tien kilo afvallen), maar werk met een thema en stel jezelf af en toe de vraag hoe het daar mee staat.