Odd Fellows

Groninger Odd Fellows helpen Partybank

De stichting Partybank wil feesten en partijen organiseren voor kinderen van mensen die hier zelf de financiële middelen niet voor hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ouders die afhankelijk zijn van de Voedselbank.
Amsha Verheij en Niels Poorthuis gaven in het Odd Fellowhuis te Groningen een presentatie van de activiteiten en ideeën van de stichting.
Samen met Anke Roos-Mink, Hilde Jalink en Danielle de Vries vormen zij het bestuur.

Deze presentatie, vond op initiatief van br. Gerard van Anrooij in een gemeenschappelijke nazitting van onze loges plaats.

Met enthousiasme en passie vertelden Amsha en Niels over de doelstellingen en de reeds geboekte resultaten van de recent opgerichte stichting. Kinderen van minima zijn vaak niet in de gelegenheid om een eenvoudig eigen verjaardagsfeestje te organiseren.
Puur en alleen omdat het geld daartoe ontbreekt.
Het komt zelfs voor dat ouders hun kinderen op de dag van de verjaardag ziek melden van school, omdat het geld ontbreekt om de kinderen te kunnen laten trakteren op school.
Dit laat diepe emotionele sporen na bij deze kinderen. De stichting Partybank wil daar verandering in aanbrengen. Onder andere door het organiseren en faciliteren van verjaardagsfeestjes.

Na de presentatie van hun plannen en doelstellingen overhandigden de Groninger Odd Fellows een financiele bijdragen van 1.000,—euro. Dit geld is met name bedoeld om de opstartfase van de stichting mogelijk te maken.