Odd Fellows

Loges actief in taalcafe

In Februari 2016 zijn de drie Emmeloordse Odd Fellowloges op het AZC te Luttelgeest gestart met een taalcafé. De mannen van de de James L. Ridgely Loge en de Schokland Loge en de vrouwen van de Suydersee Rebekkah Loge bieden een helpende hand.
Ongeveer 40 logeleden verzorgen twee keer per week op dinsdag- en donderdagmiddag allerlei taaloefeningen.
De bedoeling hiervan is om de bewoners enige basiskennis van de Nederlandse taal bij te brengen. Ondanks de taalbarrières en het niveauverschil tussen de leerlingen is het enthousiasme groot. De sfeer is ongedwongen en er wordt veel gelachen. Elke les komen er voldoende leerlingen welke verdeeld worden over de leerkrachten, lees logeleden.
Kortom een schitterend initiatief wat navolging verdient in het hele land.                                      Asielzoekers in de rij voor het taalcafe.

Het asielzoekerscentrum in Luttelgeest is sinds 1987 in gebruik. Het is één van de eerst geopende asielzoekerscentra in Nederland.
Op het centrum wonen tijdelijk ongeveer 1400 vluchtelingen met meer dan 50 verschillende nationaliteiten. De bewoners worden gehuisvest in 139 nieuwe huisjes welke opgetrokken zijn in de sfeer van de oude pionierswoningen.
Recentelijk zijn er tijdelijke woonunits bijgeplaatst.
In elk huis wonen 2 gezinnen.