Odd Fellows

Odd Fellows helpen in verpleeghuis

In de voorbereiding en verzorging ging veel intensieve arbeid zitten, zoals het dekken van de tafels en het klaarzetten van al dat lekkers. Die vrijdagmiddag waren de vrijwilligsters al om 13.00 uur aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen alvorens de bewoners om 15.00 uur aan tafel mochten. De bewoners moesten ook van hun kamers worden gehaald. De vele verschillende hapjes werden door de bewoners gretig verorberd en tussendoor werd veel gepraat en gelachen. Ook de vrijwilligsters genoten met volle teugen. En natuurlijk kregen de bewoners de hele middag aandacht en gezelschap van deze Odd Fellows.Met op de achtergrond stemmige pianomuziek, werd het een hele gezellige en smaakvolle middag.

De bewoners van “Velserduin” en alle vrijwilligers/sters van de Odd Fellows vonden dat deze middag veel te snel was gegaan. Moe maar voldaan keerden de bewoners weer naar hun kamers en de vrijwilligers weer naar huis. Het personeel van het verpleeghuis dankte na afloop op gepaste wijze de vele toegewijde helpers en helpsters. Zonder de hulp van al die vrijwilliger/sters was dat voor het personeel van het verpleeghuis onmogelijk geweest om dit te organiseren.

 
De vrijwilligers

Evenals vorig jaar was ook dit vrijwilligersproject pure immateriële hulpverlening. Dit vrijwilligerswerk werd verricht in het kader van de actie ‘NLdoet’ van het Oranjefonds. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens. Als u meer wilt weten over deze Odd Fellows, kijk dan even verder op hun website: www.oddfellows-velsen.nl