Odd Fellows

Reizen zonder John

Eleonore Roosevelt, de echtgenote van een belangrijke President van de Verenigde Staten heeft het initiatief genomen tot wat de succesvolle United Nations Pilgrimage for Youth (UNP) is geworden.
Mevrouw Roosevelt was een Odd Fellow. En de UNP werkt bij ons onder de naam Odd Fellow Jeugdprijs. Die prijs valt te winnen door wie het beste opstel schrijft over onderwerp rond de Verenigde Naties en die daarover het vlotst een gesprek weet te voeren.

De Odd Fellows sponseren deze reis en hopen daarmee dat jongeren zich bewust worden dat zij deel uitmaken van een internationale samenleving, waarin zij ondankscultuurverschillen vredig met elkaar kunnen samenleven.

Wietse was een van de winnaars van de essaywedstrijd en hij zette zijn reisverslag online.
Een klein gedeelte leest u hier:

"Na vier prachtige dagen in New York te hebben doorgebracht besef ik pas hoe veel ik eigenlijk gedaan en geleerd heb. Ik had niet gedacht dat ik de Verenigde Naties vanuit dit perspectief zou mogen zien. Het gebouw had een soort vliegveld-achtige sfeer. Dubbele security, grote digiborden en vooral veel internationale mensen met verschillende belangen, maar met een gemeenschappelijk doel: vooruitgang op wereldniveau. Hier hebben we zoals ik ook al eerder heb gemeld, een aantal presentaties gehad. De informatie uit deze presentaties konden we gebruiken voor onze speeches."

Wietses verslag vindt u hier: http://wietseopreis.waarbenjij.nu/reisverslagen/492795/united-nations-pilgrimage-for-youth-programma/1

Volgend jaar hopen de de Odd Fellows opnieuw middelbare scholieren uit te zenden!

Bijgaande foto's zijn ook door Wietse gemaakt. Bedankt!