Odd Fellows

Wisselen

Public Relations blijkt toch een apart  vak te zijn. Het vreemde is dat er wel een opleiding voor is, maar dat bekende PR figuren die niet genoten hebben. Blijkbaar is een bekende smoel voldoende.

Niet helemaal waar natuurlijk. De persoonlijke kwalificaties moeten iets verder reiken dan het uitmuntend kunnen hockeyen of dito kunnen schaatsen. Een must is gemakkelijk kunnen praten en verder moet je goed overkomen en er het liefst een beetje aantrekkelijk uit zien. Niet snel uit het veld geslagen zijn is ook handig. Noem maar op. De man of vrouw die daarmee is gezegend kan zich meestal tegen het eind van de sportieve carrière plotseling uitgenodigd weten door een bedrijf dat graag, tegen een redelijke vergoeding, gebruik wil maken van deze kwaliteiten. Mooi om deze mensen bezig te zien.

PR zit ons allemaal wel in het bloed. De één heeft het meer dan de ander. Vertellen wat je beweegt heeft twee gezichten. We neigen ernaar te wisselen tussen uitgebreide reportages over ons wel en wee en datgene wat we de meer beperkte versie zullen noemen. Die laatste is dan voor de buitenwacht.  Wat ons echt beweegt is niet iets wat we gemakkelijk delen. We houden dat eigenlijk privé. Raar eigenlijk, maar o zo menselijk. Mannen en vrouwen die lid zijn van een loge lopen daarmee meestal niet te koop. Niet dat het geheim is, maar het zit zo dicht op je huid, dat je het eigenlijk voor je zelf wilt houden. Maar hoe kun je een way of life voor je houden? Kortom, met iets meer openheid heb je, voordat je het weet, een echt gesprek. Misschien wel met een Odd Fellow.